tirsdag 6. september 2011

En fiskesommer er forbi

Da er det snart tid for å pakke bort fluestanga for sesongen. I år har det blitt en del laksefiske, og stort sett har jeg brukt tida i elver hvor man slipper kø. Årets tre første laks kom trygt på land, men på slutten av sesongen ble det nærmest helsvart. Av de sju siste laksene jeg kroket klarte jeg bare å lande to. Det har sansynligvis sammenheng med at vannstanden ble svært lav og at fisken tok mens flua ble trukket inn. Da er det i følge erfarne laksefiskere langt vanskeligere å kroke fisken skikkelig. Her er uansett et par bilder fra hødepunktene fra sesongen.

Årets første kjenning med laks kom i Sandfjordelva ved Hamningberg. Flott elv med fin fisk, men så mange laks var det ikke der. 
Årets lengste fisketur gikk til Sværholthalvøya i Finnmark. Vet du ikke hvor den ligger er du i godt selskap. Vi fant i alle fall et knallgodt sjørøyevann. Halvkilosrøyer tok Zulu Silver med stor agresjon, og litt etterpå var de langt utpå vannet. 
En del forsøk ble gjort på å få laksen til å ta tørt, men uten hell. Det har vært en svært tørr sommer i Finnmark, så vannstanden var lav i august. 

Selv om det var vanskelig å få laksen til å ta tørt måtte vi bruke spinkel redskap for å få den til å ta. Denne ble tatt på med Loomis StreamDance i klasse 3, 0,22 fortom og krok nummer 18.
Fiskekompis Thomas med sesongens siste laks på Sværholt.

2 kommentarer: