torsdag 21. juli 2011

Ukjente Ingstad-tekster i bladet Friluftsliv

Da Helge Ingstad døde i 2001, i en alder av 101 år, etterlot han seg et personlig arkiv som i dag opptar 40 hyllemeter. Friluftsliv er blant de ytterst få som har fått tilgang til arkivet, og vil de neste årene presentere litterære godbiter herifra i form av artikler, uutgitte bokkapitler og noveller.

Denne serien starter vi i høstnummeret av Friluftsliv, som kommer til abonnentene i slutten av august. Det første vi publiserer er en novelle som utspiller seg i traktene rundt Store Slavesjø i Canada - området hvor Ingstad selv levde som pelsjeger. Videre skal vi være med til Svalbard, Grønland og Mexico, og se Ingstads egne bilder fra ungdomstidens fjellturer. I tillegg kommer flere historier fra traktene rundt Store Slavesjø i Canada. En av Ingstads bøker har dessuten et kapittel som aldri ble publisert. Nesten 60 år etter det ble skrevet vil det se dagens lys i Friluftsliv.

Abonnerer du ikke allerede på Friluftsliv er det altså på tide å gjøre noe med saken. Vi fant så mange gullkorn i arkivet at du like godt kan bestille to års abonnement med en gang.


1 kommentar: