onsdag 17. november 2010

Advarsel: To skumle nettbutikker...

Tenkte jeg skulle tipse om to nettbutikker det kan være lurt å holde seg unna. Ikke fordi de svindler deg, men fordi muligheten for å legge igjen mye mer penger enn planlagt er tilstede...

Keh.com
Fotoutstyr er ikke en billig fornøyelse, men i denne amerikanske nettbutikken har jeg funnet mye høykvalitetsutstyr til relativt hyggelige priser. Eksempelvis sparte jeg fort 10-15 tusenlapper på å kjøpe telelinse og convertere herfra. Du kan stole på kvalitetsvurderingen som er gjort. Ting som er ratet EX ser du ofte ikke at har vært i bruk. Den ene gangen jeg har hørt om noen som fikk et objektiv som var i dårligere stand enn angitt, gikk byttingen raskt og greit. Det går også ekstremt raskt å få levert utstyr herifra. Da jeg bodde i Trondheim opplevde jeg å bestille på fredag og ha utstyret på døra tirsdag. Typisk nok var det turen fra Oslo til Trondheim som tok mest tid. Merk at 25 % MVA kommer på toppen av prisene, men dette går automatisk. Du får en regning fra tollvesenet en stund etter at utstyret kommer.

AbeBooks.com
Dette er noe så skummelt som en nettside hvor du kan søke i arkivene til et stort antall amerikanske og canadiske antikvariater, og det er nesten ikke grenser for hva du kan finne. For meg som er litt mer enn middels interessert polarhistorie er dette rene godtebutikken. Du putter i handlekurven og betaler omtrent som i en vanlig nettbutikk, men bøkene sendes fra den enkelte bokhandel. Her får du mange gode bøker for 20-30 USD, noe som slett ikke er galt når en ny roman kan koste 400 kroner.
Har du mer penger kan du kanskje vurdere førsteutgaven av Samuel Hearnes klassiker: "A Journey From Prince of Wales's Fort in Hudson's Bay to the Northern Ocean. Undertaken by Order of the Hudson's Bay Company for the Discovery of Copper Mines, A North West Passage, &c. in the years 1769, 1770, 1771, & 1772." Men da må du lette kontoen for 11604 USD. Ja, også må du beregne 15 dollar til frakt...
Det er likevel småpenger i forhold til denne...

6 kommentarer:

 1. Ingen av disse er spesielt bra å vite om kjenner jeg... Takk ska du bættere ha ;)

  SvarSlett
 2. Ingen årsak ;-)
  Går ut fra at du kjente til Keh.com fra før?

  SvarSlett
 3. Dette ser ut som flotte sider som det er verdt å ta en titt på. Endelig kom bladet i posten i dag. Skal kose meg med Friluftsliv i mørketida. Tusen takk for et flott blad!

  SvarSlett
 4. Helt klart sider å titte på, men som sagt; ikke helt farefritt.
  Hyggelig med tilbakemelding på bladet. Vi legger ned mye tid og krefter i det, og da er det koselig å høre at det blir satt pris på.

  Randulf

  SvarSlett
 5. Takk for informasjonen. Ikke alltid det billigste er det beste eller motsatt. De gjelder å være obs på alt.

  mvh duy

  SvarSlett
 6. Noen har vel sagt; det er ikke alltid det dyreste er det beste, men det billigste er nesten alltid dårligst ;-)

  For nikonbrukere er det jo alltid greit å kunne sjekke hos Bjørn Rørslett www.naturfotograf.com før man handler. Spesielt når det gjelder eldre modeller har han jo prøvd det meste.

  SvarSlett