tirsdag 26. januar 2010

Øynene som ser - en tur i Gressåmoen nasjonalpark

"There follows an exchange on the redness of my jacket. Brightly coloured hill-clothing is foreign to Randulf. I explain that outdoors tradition in the UK is rooted in alpinisim rather than bushcraft. He hears me but I’m not sure he gets my point. On reflection I’m not sure I do either."

Opplevelsen av å være på tur varierer sterkt fra person til person. Det gjelder ikke minst når en av turdeltagerne er på hjemmebane, mens den andre er gjest.
For ganske mange år siden dro jeg og en kompis fra Liverpool (bosatt i Nederland) på tur. Vi, eller snarere jeg, valgte det som nå er Blåfjella - Skjækerfjella nasjonalpark, men som da var Gressåmoen.
For en stund siden fant jeg ut at Dave hadde skrevet om sin opplevelse av turen. For meg var det ganske fornøyelig å lese dette så mange år etterpå. Spesielt hvordan han sammenligner måten vi utøver friluftslivet i Norge - sammenlignet med England. Kanskje andre også kan ha glede av å lese det?

Her er i alle fall Dave sin tekst


5 kommentarer:

 1. Kan ikke si det mange nok ganger Randulf - dette bildet ditt er så enormt bra syns jeg. Det fanger friluftslivet for meg i ett eneste bilde. Det som er så fint er at det ikke er mulig å se hvor du er. Fjell, kyst, hvor i verden. Da kan jeg selv mimre til alle de plassene jeg har kokt bålkaffe. Og oppå det hele er det et teknisk bra bilde, der lyset er utnyttet til fulle. Det er et bilde der jeg ønsker å sitte der selv, men kaffen :)

  SvarSlett
 2. Artig lesing!! Minner meg litt om boka "tre i Norge ved to av dem"

  Birgit

  SvarSlett
 3. LAD: Tusen takk. Blir aldri lei av å høre sånt fra en fotograf som deg. Du vet forresten godt hvorfor kaffen er tynn:
  Man kaster ikke bort noen av sine dyrebare 500 gram med kaffe når man er langt fra folk og har et par uker igjen av turen.
  Vel, hadde jeg vist at kaffelageret uansett hadde endt i magen på en svartbjørn så hadde jeg kanskje gjort anderledes ;-)

  SvarSlett
 4. Wondered if you'd seen this. Glad you enjoyed it! The photos, scanned from B + W negatives look better here: http://www.flickr.com/photos/davehanlon/sets/72157615319840484/

  Agree with LAD B.T.W. The above is a wonderfully emotive photo. You're wearing a red jacket too!

  SvarSlett
 5. Morsomt å lese slikt som du peker til her. Ekstra interessant er det når det dreier seg om opplevelser Dave har hatt i "mine" nære fjell.

  SvarSlett