tirsdag 13. mars 2012

Ny bok - Knipsetips

Da er det kun et par dager igjen til boka Knipsetips kommer fra trykkeriet. Dette er er den sjette boka jeg er med å gi ut, og denne gangen har jeg jobbet sammen med "Baffin Babe" Kristin Folsland Olsen. Prosessen har vært både morsom og lærerik, og vi er selv svært godt fornøyde med sluttresultatet. 

Hva slags bok er det så vi har laget? Dette er i hvert fall ikke boka om å sitte 14 dager i toppen av ei furu, på jakt etter det ultimate bjørnebildet. Hovedbudskapet er derimot at du, med enkelt utstyr og begrenset kjennskap til fototeknikk, kan komme hjem med flotte og annerledes bilder fra turene dine i naturen.
I bokas to første deler beskriver vi fotoutstyr for turbruk og presenterer et knippe generelle tekniske og komposisjonsmessige virkemidler. I tredje seksjon drar vi ut på tur. Her bruker vi kunnskapen fra de foregående delene av boka under fotografering av konkrete friluftsaktiviteter, eksempelvis klatring, brevandring, skikjøring, fisking og turer i storm og sprengkulde. Til slutt ser vi på hvordan du kan bruke turbildene dine, i foredrag, på nett eller i blader og magasiner.

Forsidebildet på boka er tatt en vinternatt på øya Seiland i Finnmark. 
Boka er gitt ut på Tun Forlag og kan bestilles hos Haugenbok.no

Prisen er kun 299,-

«Vi fotograferer når vi er på tur – vi drar ikke på tur for å fotografere. Dessuten fotograferer vi aktiviteter og opplevelser som vi selv tar aktivt del i, enten det er i fjellveggen, skiløypa eller lakseelva. Dette skiller oss fra både natur- og sportsfotografer, og gjør at vi møter mange av de samme utfordringene som vanlige friluftsfolk.» 

3 kommentarer:

 1. Ikke dum den boka der tror jeg. Nettopp bestilt den. Blir spennende å lese.

  :)

  SvarSlett
 2. Flotte greier. Håper du blir fornøyd.

  SvarSlett
 3. Gratulerer med ny bok. Blir spennende å se.

  SvarSlett