torsdag 29. september 2011

Sværholt 2011 - The Soundtrack...

Sommerens lengste tur gikk til Sværholthalvøya i Finnmark sammen med turkompis Thomas. Vi hadde et par flotte uker med bra fiske og nydelig vær, men nok om det i denne omgang.
Både Thomas og jeg er ganske så interesserte i musikk. Det er faktisk derfor vi kjenner hverandre. Vi har en felles fortid som konsertarrangører på Samfundet og UKA i Trondheim. Thomas er forresten musikalsk i tillegg. Det kan ikke jeg skryte på meg.
Vi hadde ikke med hermetisk musikk på denne turen, så da ble det en del musikkprat i stedet. Vel hjemme i Hammerfest etter endt tur satt vi sammen en Spotify-liste over låtene vi hadde gledet oss til å høre, hatt på hjernen eller snakket om av en eller annen grunn.
Lista finner du her: sværholt2011soundtrack

På bakgrunn av dette er det så klart mange relevante spørsmål som trer fram:

  • Liker vi egentlig DDE?
  • Hva gjør alle countrylåtene her?
  • Mener vi virkelig at de svake skal utryddes - og legges i lake?
  • Er det mulig å kalle bandet sitt for Viking Skull?
  • Andrew WK? Seriøst?
  • Er virkelig Elvis over alt?
  • Hvor pompøst er det å kalle ei låt for The Hawthorn Passage?
Knekkebrød med stekt laksefilet. Luksus!

Snart klar for landing.



tirsdag 6. september 2011

En fiskesommer er forbi

Da er det snart tid for å pakke bort fluestanga for sesongen. I år har det blitt en del laksefiske, og stort sett har jeg brukt tida i elver hvor man slipper kø. Årets tre første laks kom trygt på land, men på slutten av sesongen ble det nærmest helsvart. Av de sju siste laksene jeg kroket klarte jeg bare å lande to. Det har sansynligvis sammenheng med at vannstanden ble svært lav og at fisken tok mens flua ble trukket inn. Da er det i følge erfarne laksefiskere langt vanskeligere å kroke fisken skikkelig. Her er uansett et par bilder fra hødepunktene fra sesongen.

Årets første kjenning med laks kom i Sandfjordelva ved Hamningberg. Flott elv med fin fisk, men så mange laks var det ikke der. 
Årets lengste fisketur gikk til Sværholthalvøya i Finnmark. Vet du ikke hvor den ligger er du i godt selskap. Vi fant i alle fall et knallgodt sjørøyevann. Halvkilosrøyer tok Zulu Silver med stor agresjon, og litt etterpå var de langt utpå vannet. 
En del forsøk ble gjort på å få laksen til å ta tørt, men uten hell. Det har vært en svært tørr sommer i Finnmark, så vannstanden var lav i august. 

Selv om det var vanskelig å få laksen til å ta tørt måtte vi bruke spinkel redskap for å få den til å ta. Denne ble tatt på med Loomis StreamDance i klasse 3, 0,22 fortom og krok nummer 18.
Fiskekompis Thomas med sesongens siste laks på Sværholt.